Znakowanie produktów spożywczych wraz z obliczaniem wartości odżywczej- przykłady z branży mięsnej.

Informacja ogólna

Chcesz sam tworzyć etykiety i obliczać kaloryczność produktów spożywczych, a nie tylko słuchać nudnego wykładu jak to zrobić?- koniecznie weź udział w naszych warsztatach.

Czego się dowiesz na szkoleniu?

  1. Jak zrobić poprawnie etykietę produktu spożywczego?
  2. Kto, poza producentem, odpowiada za znakowanie środka spożywczego?
  3. Kiedy lepiej liczyć wartości odżywcze dla produktów, a kiedy lepiej jest je zbadać, aby otrzymane wartości mieściły się w zakresach tolerancji zalecanych przez Komisję Europejską?
  4. Dlaczego węglowodany czasami wychodzą na minusie?
  5. Glutaminian, azotyn, izoaskorbinian sodu- o ile podnoszą sól w produktach?
  6. W jakich formach można przedstawiać informacje o wartościach odżywczych?
  7. Jak się liczy / bada zawartość mięsa w mięsie?
  8. Których składników nie musimy podawać na etykiecie?
  9. Kiedy należy podać kraj lub miejsce pochodzenia?
  10. Czy można znakować produkty „bez dodatku konserwantów” dodając seler?
  11. Jak najkorzystniej zaprezentować, jeden z trudniejszych składów, kaszanki?
  12. Czy stosując białko tego samego gatunku co wyrób, należy podać je w nazwie produktu?
  13. Kiedy należy podać skład sera w kiełbasie z serem?
  14. Sposoby liczenia składników w procentach w przypadku produktów niskowydajnych- wymogi niektórych klientów.

Szkolenie jest adresowane przede wszystkim do technologów oraz specjalistów ds. kontroli jakości branży spożywczej.

Na szkoleniu rozwiążemy dużo zadań. Będziemy liczyć wartość odżywczą i analizować ją wg zaleceń KE, będziemy liczyć zawartość mięsa w mięsie, będziemy budować całe etykiety wędlin.

W cenie szkolenia wliczone są: materiały szkoleniowe dla uczestników, certyfikaty poświadczające uczestnictwo, słodki poczęstunek wraz z kawą, herbatą oraz pyszny dwudaniowy obiad.

Rodzaj szkolenia:  szkolenie jednodniowe, przewidywany czas trwania: od godz. 9 do godz. 15.

Rejestracja

Zapisy na "Znakowanie produktów spożywczych wraz z obliczaniem wartości odżywczej- przykłady z branży mięsnej".

Step 1 of 2 - Dane uczestnika

50%
  • Dane Kontaktowe:

    Koniecznie sprawdź prawidłowość podanych danych, ponieważ błędy uniemożliwią nam kontakt.
  • Szczegóły zamówienia:

  • Wybierz datę i miejsce zajęć
  • Wprowadź ilość uczestników na SZKOLENIE: „Znakowanie produktów spożywczych wraz z obliczaniem wartości odżywczej- przykłady z branży mięsnej."
  • Wybierz datę i miejsce zajęć
  • Wprowadź ilość uczestników na SZKOLENIE: „Dodatki i materiały do produkcji wędlin - przeliczanie zgodnie z rozporządzeniem (WE) 1333/2008 oraz kontrola specyfikacji",
  • Wybierz datę i miejsce zajęć
  • Wprowadź ilość uczestników na SZKOLENIE: "Jak reklamować produkty spożywcze? Oświadczenia żywieniowe i zdrowotne, żywność wiejska, bio, znaki jakościowe itp."
  • Uwaga: Po wypełnieniu i przesłaniu zgłoszenia otrzymasz wiadomość zwrotną. Jeśli tego maila zwrotnego nie zobaczysz w swojej skrzynce odbiorczej, sprawdź folder spam.
    zł 0,00
×

Zapisz się aby być na bieżąco

z przepisami dotyczącymi technologii żywności