Jak wypromować produkt spożywczy? Oświadczenia żywieniowe i zdrowotne, żywność wiejska, bio, znaki jakościowe itp.

Informacja ogólna

Chcesz wiedzieć kiedy można stosować oświadczenia i jakie są warunki ich stosowania? Reklama przy pomocy oświadczeń wcale nie jest trudna, a oświadczenia mogą inspirować... Kiedy możesz nazwać żywność tradycyjną, staropolską, bio? A może warto personalizować żywność? Chcesz dowiedzieć się jak podnieść konkurencyjność swoich produktów? Daj się natchnąć, zapraszam na szkolenie.

Czego się dowiesz na szkoleniu?

  1. Jak podnieść konkurencyjność swoich produktów w oparciu o obowiązujące trendy żywieniowe?
  2. Kiedy można nazwać produkt np. swojskim, wiejskim, luksusowym itp.?
  3. Kiedy trzeba stosować nazwę opisową i jak powinna wyglądać taka nazwa?
  4. Czy w produkcie muszą być owoce/ warzywa, żeby na opakowaniu środka spożywczego można było umieścić przykładowy wizerunek owoców/ warzyw?
  5. Czy ilustracja na opakowaniu może przedstawiać tylko wybrane składniki produktu?
  6. Wyroby tradycyjne -co to znaczy w świetle obowiązujących przepisów prawnych?
  7. W jakich przypadkach można wzbogacać żywność?
  8. A jak już wzbogacamy żywność to czy musimy podawać na etykiecie formę chemiczną witaminy?
  9. Żywność do szkoły, żywność bezglutenowa, a może żywność bez laktozy- jak ją produkować i jak reklamować?
  10. Jakie systemy jakości wspiera Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi?
  11. Kiedy można stosować oświadczenia żywieniowe i/ lub zdrowotne?
  12. Przykłady oświadczeń żywieniowych i zdrowotnych z rynku.
  13. Omówienie ciekawych wyroków sądów m.in. z zakresu nazewnictwa wyrobów.

Szkolenie jest adresowane w szczególności do pracowników marketingu oraz do technologów i specjalistów ds. kontroli jakości firm spożywczych.

Na szkoleniu omawiamy wiele przykładów z rynku. Wspólnie zastanawiamy się, które etykiety są prawidłowe, a które mogą być kwestionowane przez organy kontrolne i dlaczego.

W cenie szkolenia wliczone są: materiały szkoleniowe dla uczestników, certyfikaty poświadczające uczestnictwo, słodki poczęstunek wraz z kawą, herbatą oraz pyszny dwudaniowy obiad.

Rodzaj szkolenia:  szkolenie jednodniowe, przewidywany czas trwania: od godz. 10 do godz. 15.

Rejestracja

Zapisy na szkolenie: „Jak wypromować produkt spożywczy? Oświadczenia żywieniowe i zdrowotne, żywność wiejska, bio, znaki jakościowe itp."

Step 1 of 2 - Dane uczestnika

50%
  • Dane Kontaktowe:

    Koniecznie sprawdź prawidłowość podanych danych, ponieważ błędy uniemożliwią nam kontakt.
  • Szczegóły zamówienia:

  • Wybierz datę i miejsce zajęć
  • Wprowadź ilość uczestników na SZKOLENIE: "Jak reklamować produkty spożywcze? Oświadczenia żywieniowe i zdrowotne, żywność wiejska, bio, znaki jakościowe itp."
  • Wybierz datę i miejsce zajęć
  • Wprowadź ilość uczestników na SZKOLENIE: „Znakowanie produktów spożywczych wraz z obliczaniem wartości odżywczej- przykłady z branży mięsnej."
  • Wybierz datę i miejsce zajęć
  • Wprowadź ilość uczestników na SZKOLENIE: „Dodatki i materiały do produkcji wędlin - przeliczanie zgodnie z rozporządzeniem (WE) 1333/2008 oraz kontrola specyfikacji"
  • Uwaga: Po wypełnieniu i przesłaniu zgłoszenia otrzymasz wiadomość zwrotną. Jeśli tego maila zwrotnego nie zobaczysz w swojej skrzynce odbiorczej, sprawdź folder spam.
    zł 0,00
×

Zapisz się aby być na bieżąco

z przepisami dotyczącymi technologii żywności