O mnie

 

Anna Wawrzyniak

mgr inż. technologii żywności z wieloletnią praktyką zawodową.

Anna WawrzyniakPosiadam biegłą znajomość aktów prawnych dotyczących żywności. Największym moim atutem jest doświadczenie. W swojej karierze zawodowej miałam okazję pracować na stanowiskach: specjalisty ds kontroli jakości oraz technologa w trzech różnych zakładach mięsnych. Ostatnie 9 lat pracowałam w TARCZYŃSKI S.A. na co dzień mierząc się z trudnościami, wynikającymi z często niejednoznacznych zapisów, w dynamicznie zmieniających się aktach prawnych. 

Moją codziennością była m.in. aktualizacja zapisów na etykietach, weryfikacja receptur pod kątem zawartości substancji dodatkowych limitowanych prawnie, kontrola jakości wyrobów mięsnych (ocena organoleptyczna, badania mikrobiologiczne i fizykochemiczne wyrobów), opieka nad technologami- stażystami i wdrażanie ich w tajniki zawodu, czy szkolenia handlowców z zakresu technologii przetwórstwa mięsnego. Pozostawałam w stałym kontakcie z jednostkami kontrolnymi. Jestem audytorem systemów zapewnienia jakości i HACCP.

Wiedza fachowa, technologiczna, znajomość realiów produkcyjnych oraz problemów w połączeniu z umiejętnością czytania prawa, posłużyły mi do stworzenia oferty szkoleniowej skrojonej na miarę.

 

×

Zapisz się aby być na bieżąco

z przepisami dotyczącymi technologii żywności